MIN REJSE OG HISTORIE

Jeg hedder Ditte og er 41 år gammel og har været selvstændig med Yoga BØFLEN siden 2015.

Da jeg stiftede bekendtskab med yoga og meditation og andre spirituelle praksiser, var jeg dybt udfordret hver gang jeg skulle i kontakt med kroppen – det var rædselsfuldt og en kamp, jeg følte konstant at jeg ikke kunne finde ud af det.

Da jeg mødte Restorativ yoga og en mere traumeinformeret tilgang til bevægelse og mindfullness, faldt jeg på plads i noget helt andet, hvor jeg oplevede jeg kunne få lov at være mig, følge mit eget tempo og hvor al præstation forsvandt og en dybere healingsrejse kunne begynde.

Jeg har sidenhen lært, at jeg store del af mit liv har levet i det man kalder en funktionel frys tilstand.

For mig betød det, at jeg sagtens kunne fungere i hverdagen, men ikke oplevede mig selv som fuldt ud tilstede med mig selv eller mine omgivelser, eller som aktivt medspiller i livet.

Da jeg begyndte at interessere mig for hvad stres, chok og traumer gør ved vores nervesystem, lærte jeg om at stres, chok og traumer i livet, når de ikke bearbejdes bevidst, kan få os væk fra os selv og lukke af for kontakt til dele af kroppen og vores omgivelser, i forsøget på at passe på os selv.

Jeg har ikke haft et gruopvækkende og traumatisk barndom, den har været meget almindelig, men jeg har været et sensitivt barn og utryg ved rigtig mange ting og hvor jeg ikke fik den omsorg og støtte jeg havde brug for.

Traumer er ikke det der sker, men den oplevelse vi har inden i ved det der sker eller ikke sker.

Det der har været nøglen for mig, er som voksen at blive i stand til at søge støtte og give mig selv den støtte mit system har brug for, for at det er trygt at være mig og være i livet.

 

A’ HVA’ FOR EN BØFFEL? 

Yoga BØFLEN blev navnet til min forretning i 2015. Og du undrer dig nok over hvad bøfler har med yoga at gøre;-)

I min træning i den indianske tradition “The Delicate Lodge”, går jeg under medicin navnet Sweet Buffalo.

Indenfor denne tradition har alle dyr, planter, sten m.m. en særlig ressource og kraft, som vi kan trække på, når den er et del af ens navn.

For mig betyder Bøflen tryghed, hjerte og jordforbindelse.

Den minder mig om, at kroppen er det sted jeg kan opleve livet fra, med mine sanser og at jeg har adgang til ressourcer og kraft, når jeg er forankret i kroppen og har begge ben på jorden.

DITTE BRÆNDGAARD

DITTE BRÆNDGAARD

Indehaver af Yoga BØFLEN

  • Cand.Merc.HRM fra CBS 2009
  • Vinyasa Yoga instruktør + Bare Bone Basic v/Reflection Yoga (2014)
  • Efterudd. i Restorativ yoga v/Niyama (2018)
  • Uddannet Guide i Earth Wisdom – indiansk livsfilosofi. (The Delicate Lodge) (2011 – 2016)
  • Introduktion til Traumeterapi v/ Jesper Westmark (2018)
  • Traumeinformeret Meditation v/ Jesper Westmark (2016-2020)
  • Smart body, Smart mind v/ Irene Lyon (2020)
  • Kursus i Kropsorienteret Bearbejdning af Chok og Traumer v/ Inge Svane

Jeg er traumeinformeret kropsbehandler og yoga instruktør.

Det vil sige, at jeg selv vedvarende har fokus på mit eget nervesystem og hvordan jeg kan støtte det til en sund regulering, for det er gennem denne regulering, at jeg støtter din regulering bedst muligt.

Det er magisk både at opleve på min egen krop og se hos dem der kommer hos mig, at der ofte skal mindre til end vi tror, for at genskabe ro i et stresset og uroligt indre.

Ja faktisk kan det der skal til, virke så ufatteligt enkelt, at vi slet ikke overvejer det som en værdifuld mulighed.

Min mission er at inspirerer dig til ”less is more”, når det kommer til at komme sig efter stress, overvældende hændelser, chok og traumer.

Min intension er altid at holde et trygt og præstationsfrit rum for dig, hvor der er god tid, nærvær og plads til at du kan sanse og mærke efter hvad der er rigtigt for dig.

Det er vigtigt for at healing kan indtræffe, at dine behov respekteres, at tingene tages i dit eget tempo, det støtter jeg dig i, samtidig med at jeg altid opfordre dig til, at træde ind i din egen selv-autoritet og respektere dine grænser.

Ingen kan gå vejen for dig, kun du kan mærke din vej og gå den. Jeg går gerne ved din side.